Nederland

SITEMAP | HEMATOSLIFE HELP

Nieuw op HematosLife?
Registreer nu HematosLife
Deelname is gratis

Of log in:
wachtwoord vergeten??

Nieuws

Korte film over Rose die Aplastische Anemie heeft

“Rose” het verhaal van een jong meisje dat aan de zeldzame ziekte Aplastische Anemie lijdt. In de hoop de vreselijke ziekte te overwinnen, ondergaat Rose meerdere therapieën.
Kan Rose genezen worden door gespecialiseerde behandelingen of ligt haar redding bij een stamceltransplantatie afkomstig een geschikte donor?
Samen met haar moeder gaat ze de strijd aan tegen deze levensbedreigende ziekte, een strijd die bovendien bemoeilijkt wordt door logge overheidsorganen en stugge verzekeringsmaatschappijen.
“Rose” is de eerste kortfilm van Move-Me Productions vzw en is gebaseerd op drie waargebeurde verhalen.
Het verhaal werd bedacht door Ritchie Vermeire en geschreven door zowel Ritchie Vermeire als Curt Coekaerts.

Aplastische Anemie is tegenwoordig prominent aanwezig in de media. De ziekte komt in meerdere varianten voor, maar twee kenmerken die steeds centraal terugkomen in het nieuws zijn het tekort aan stamceldonoren en het gebrek aan volledige erkenning door de verzekeringsmaatschappijen (een probleem dat zich trouwens ook stelt bij andere zeldzame ziekten).

Een patiënt met Aplastische Anemie kan geen – of onvoldoende - rode bloedcellen, witte bloedcellen en bloedplaatjes aanmaken. Dit kan soms resulteren in een dodelijke afloop en vaak is de laatste hoop op genezing een stamceltransplantatie. Hiervoor dient met beroep te doen op een geschikte donor.

Het grote probleem dat zich stelt, is een nijpend tekort aan stamceldonoren!
Doneren kost echter niks, is pijnloos en vraagt enkel wat van uw tijd.
Wat u de patiënt hiervoor teruggeeft, is een zee van tijd: de kans op een normaal leven, het vervolledigen van dromen en wensen, het zien opgroeien van kinderen,…

Het tweede struikelblok ligt aan de zijde van de verzekeringsmaatschappijen. Zij houden vast aan stugge normen en regels en weigeren steevast sommige behandelingen van deze zeldzame ziekte te vergoeden. Als een ziekenhuis dit niet uit hun eigen budget kan betalen, moeten de patiënten zelf voor deze torenhoge rekeningen opdraaien.

Het is dus zeer belangrijk dat deze gevoelige kwestie onder de publieke aandacht gebracht wordt en dit op een duidelijke, open en realistische wijze.
“Rose” kan deze wijze worden.
Samen met uw hulp wensen wij alle patiënten met een zeldzame ziekte te helpen hun uitroep naar hulp hoorbaar te maken en hun kans op overleven te vergroten.

We zoeken nog sponsoring om deze film te kunnen maken.
Elke bijdrage is welkom. Vanaf €30,- krijgt u een uitnodiging voor de première.

Rose gaat op 20 november in première in zaal Zirkus in Antwerpen. Move-Me Productions VZW heeft nu nog € 1.000,- nodig en het filmbudget is rond.

http://www.worldofcrowdfunding.com/kortfilm-rose

Ritchie Vermeire, regisseur

Ritchie Vermeire kent als geen ander de problematiek waarmee patiënten van zeldzame ziekten te maken krijgen. Als aplastisch anemie overlevende vocht hij hard tegen deze ziekte alsook tegen de bureaucratie achter de verzekeringsmaatschappijen.
Hij ondervond hoe moeilijk het was om een geschikte stamceldonor te vinden en zag zelfs medepatiënten overlijden door gebrek aan donoren. Hierdoor is hij dan ook meer dan ooit tevoren betrokken bij het project “Rose”, een project dat trouwens gebaseerd is op drie waargebeurde verhalen.

Move-Me Productions VZW

Deze pas opgerichte VWZ heeft als doel (kort)films te maken en filmfestivals te organiseren.
De onderwerpen van de (kort)films dragen veelal een boodschap uit, steunen een doel of behandelen een actueel gevoelig onderwerp.
Het genre van (kort)films richt zich vooral op drama en realisme, het menselijke aspect, echter het fantasy- en sci-fi genre worden niet geschuwd.

    Impression design + internet Enkhuizen, grafisch ontwerp, websites, website, webdesign, intranet, content management systemen (CMS)