Nederland

SITEMAP | HEMATOSLIFE HELP

Nieuw op HematosLife?
Registreer nu HematosLife
Deelname is gratis

Of log in:
wachtwoord vergeten??

Nieuws

De achtjarige Gilliana is in gevaar

PARAMARIBO - Het leven van de achtjarige Gilliana Kartotaroeno is in gevaar. Zij lijdt aan een aplastische anemie (zeer zeldzame, ernstige beenmergziekte), die in Suriname niet efficiënt bestreden kan worden. Ze heeft maar twee opties: speciale medicijnen uit het buitenland of een beenmergtransplantatie. Dit meldt stichting 1 voor 12 woensdag in een persbericht.

Het meisje is bij de kinderarts van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, Nannan-Toekoen, bekend. Bij een beenmergonderzoek hebben de artsen vastgesteld dat het beenmerg van Gilliana geen witte bloedcellen, rode bloedcellen en bloedplaatjes maakt, waardoor ze elke maand bloed met bloedplaatjes moet krijgen. De witte bloedcellen heeft ze volgens de arts nodig om infecties tegen te gaan.Zij is in het ziekenhuis opgenomen.

De medicatie die ze nodig heeft moet worden geïmporteerd. Er kan wel een beenmergtransplantatie in het buitenland plaatsvinden, maar dat kost volgens de arts en de Geneeskundige Commissie van het ministerie van Volksgezondheid veel geld. De secretaris van de Geneeskundige Commissie, kost een beenmergtransplantatie minimaal 150.000 US dollar. De staat kan tot maximaal 35.000 US dollar inkomen.

De ouders van Gilliana hebben niet genoeg geld om de behandeling in het buitenland te bekostigen. Daarnaast is er een beenmergdonor nodig. Ze vragen steun vanuit de overheid en de samenleving. Het meisje is wel verzekerd bij het Staatsziekenfonds, maar het SZF is niet de instantie die goedkeuring moet geven om haar dochter naar het buitenland te sturen. Het SZF is slechts de uitvoerder en de Geneeskundige Commissie de opdrachtgever.

Tot nu toe dient de arts een maandelijkse bloedtransfusie en antibiotica toe, maar dat is niet voldoende. De arts zegt dat er voor Gilliana twee opties zijn; het toedienen van speciale medicijnen uit het buitenland die de weerstand van het lichaam kunnen veranderen of een beenmergtransplantatie in het buitenland.

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2016/02/03/meisje-met-beenmergfalen-heeft-maar-twee-opties/

    Impression design + internet Enkhuizen, grafisch ontwerp, websites, website, webdesign, intranet, content management systemen (CMS)